Εικόνα του blog με σετ παιδικές πιτζάμες μία για αγόρι και μία για κορίτσι

Η εβδομάδα τελειώνει με νέο άρθρο όπως σας έχουμε υποσχεθεί! Σε αυτό το blog post θα μιλήσουμε για τις επιλογές υφασμάτων που υπάρχουν στην αγορά για τις παιδικές πιτζάμες.

Η επιλογή της τέλειας πιτζάμας για παιδιά μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολο για τους γονείς καθώς η άνεση του παιδιού είναι μια πτυχή στην οποία κανένας γονέας δεν θα συμβιβαζόταν συνειδητά. Για το λόγο αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη οι πιτζάμες να είναι άνετες και φυσικά να μην τους λείπουν τα ζωηρά χρώματα και σχέδια. Δεδομένου του γεγονότος ότι τα παιδιά έχουν ευαίσθητο δέρμα, η γνώση των πολλών επιλογών υφασμάτων που διατίθενται στην αγορά είναι σημαντική για τους γονείς.

Ποιοι είναι οι παράγοντες στους οποίους πρέπει να βασίσω την επιλογή υφάσματος για τις παιδικές πιτζάμες;

Οι εποχιακές αλλαγές θα πρέπει να είναι πρωταρχικές στο μυαλό σας ενώ ψωνίζετε για παιδικές πιτζάμες. Οι θερμικές διακυμάνσεις, οι πιθανές αλλεργίες, η απορρόφηση της υγρασίας και η ευκολία στο πλύσιμο είναι άλλοι εξίσου σημαντικοί παράγοντες. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι γονείς μπορούν να εξετάσουν μια ποικιλία φυσικών ή τεχνητών υφασμάτων και να τα συγκρίνουν ως προς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Επειδή, κάθε υλικό διαθέτει το δικό του μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών, όπως το επίπεδο απαλότητας, το βάρος είναι στο γονέα για να εντοπίσει ένα που θα ταιριάζει καλύτερα στο παιδί του.

Ποια είναι τα υφάσματα που πιθανότατα θα συναντήσετε ενώ ψωνίζετε παιδικές πιτζάμες και ποια υπερέχουν σε σύγκριση με τα άλλα;

Το βαμβάκι, το fleece, το σατέν, το λινό και ο πολυεστέρας είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στις οποίες μπορούν να φτιαχτούν και να βρεθούν παιδικές πιτζάμες, αν και σήμερα είναι διαθέσιμες παραλλαγές όπως το οργανικό βαμβάκι, το μπαμπού και το modal που ήταν άγνωστες στο παρελθόν. Παρακάτω θα δούμε μία σύντομη σύνοψη κάθε υφάσματος και τι συνεπάγεται όσον αφορά τη χρήση του.

Το βαμβάκι είναι 100% φυσικό ύφασμα και ίσως το πιο ευρέως προτιμώμενο υλικό επειδή είναι ελαφρύ, μαλακό και ανθεκτικό. Πρόσθετα πλεονεκτήματα προέρχονται από την ικανότητά του να αναπνέει. Εάν είστε υποστηρικτής των φυσικών ινών, τότε μπορείτε να επιλέξετε πιτζάμες από οργανικό βαμβάκι. Επιλέξτε πιτζάμες από βαμβάκι ή μπαμπού που έχει καλλιεργηθεί χωρίς χημικά και τα οποία υπόσχονται να παρέχουν στο παιδί σας καθαρή και ανεμπόδιστη άνεση. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του βαμβακιού είναι πιο εύκολο στο πλύσιμο και τη φροντίδα από άλλα υφάσματα, οπότε αφήστε το πλυντήριο σας να κάνει τη βρώμικη δουλειά για εσάς και απολαύστε τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε στο στεγνό καθάρισμα.

Το λινό ύφασμα είναι ένα από τα παλαιότερα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα στον κόσμο. Είναι δροσερό στην αφή, λείο και μαλακό με επαναλαμβανόμενο πλύσιμο. Είναι επίσης φιλικό προς το περιβάλλον και μη αλλεργικό φυσικό ύφασμα που διαθέτει τη δική του ισορροπία pH. Είναι δροσερό στην αφή, αναπνέει σαν ανθρώπινο δέρμα και είναι ικανό να εκτρέψει τη θερμότητα, ένα χαρακτηριστικό που του επιτρέπει να διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος. Λόγω του ότι είναι ανθεκτικό και εντομοαπωθητικό, εμφανίζεται ως μία από τις ισχυρότερες συστάσεις για παιδικά ρούχα, ειδικά για νυχτικά.

Τα χαρακτηριστικά του Fleece, δηλαδή η απαλότητα, η ζεστασιά και η ελαφριά υφή του το καθιστούν αυτό το συνθετικό ύφασμα την ιδανική επιλογή για παιδικές πιτζάμες. Το fleece σε πιτζάμα θεωρείται πολύ άνετο υλικό, δεν τσαλακώνεται και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να στεγνώσει, απαιτώντας έτσι ελάχιστη συντήρηση.

Ο πολυεστέρας είναι ένα, ακόμη, οικονομικό αλλά εξαιρετικά ανθεκτικό, συνθετικό, ύφασμα. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υφάσματα στον κόσμο και χρησιμοποιείται σε χιλιάδες διαφορετικές καταναλωτικές και βιομηχανικές εφαρμογές. Στην ιδανική περίπτωση, όταν ψάχνετε πιτζάμες, αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε ελαφριά υφάσματα (όπως βαμβάκι, λινό ή μπαμπού) που θα επιτρέψουν στο σώμα να ξεκουραστεί και να αναπνέει εύκολα όλη τη νύχτα, ενώ υφάσματα όπως ο πολυεστέρας παγιδεύει τη θερμότητα και την υγρασία στο δέρμα.

Το ύφασμα είναι μόνο μία από τις πολλές πτυχές που διέπουν την αγορά παιδικών πιτζαμών, αλλά είναι ένας παράγοντας που κανένας γονέας δεν μπορεί να αγνοήσει. Σε τελική ανάλυση, η προσεκτική επιλογή παρέχει απαράμιλλη άνεση στο παιδί και τι θα μπορούσε να είναι καλύτερη ανταμοιβή από το να βλέπεις το παιδί σου να φοράει χαρούμενο τις πιτζάμες του;